sobota, 8 września 2012

Tagliatelle z łososiem

Składniki:
- 1/2 opakowania makaronu tagliatelle
- 1 mała puszka kukurydzy
- 20dag wędzonego łososia
- 150ml śmietany 12%
- natka pietruszki
- sól i pieprz
- sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Łososia rozdrabniamy, wkładamy do garnka, zalewamy śmietaną i chwilę gotujemy, następnie dodajemy kukurydzę, sok z cytryny, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Gotowy sos wlewamy do odcedzonego makaronu, mieszamy, chwilę gotujemy, posypujemy natką pietruszki.

1 komentarze:

whiness pisze...

Co za pyszności. :) Uwielbiam takie makarony.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi