piątek, 14 września 2012

Meksykańskie pulpety

Składniki:
- 500g mięsa mielonego
- 4 duże pomidory
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 cebula
- 3 łyżki ketchupu
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- zioła prowansalskie
- świeży tymianek
- olej
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Mięso mieszamy z jajkiem i bułką tartą, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, formujemy pulpety.
2. Cebulę siekamy, czosnek miażdżymy i podsmażamy na łyżce oleju, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, smażymy aż się rozpadną. Później dodajemy ketchup, fasolkę, papryki, przyprawiamy ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem do smaku.
3. Pulpety smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor, następnie przekładamy do sosu pomidorowego, chwilę gotujemy. Pulpety podajemy z makaronem lub ryżem, posypane świeżym tymiankiem.

4 komentarze:

Dusia pisze...

zgłodniałam :D

whiness pisze...

Do makaronu idealne. :D Jak ja lubię meksykańską kuchnię!

Madleine pisze...

apetyczne!

ula pisze...

bardzo pyszne

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi