sobota, 16 czerwca 2012

Winny kurczak z pieczarkami

Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 5 dużych pieczarek
- 1 por
- 1 mały jogurt naturalny
- 100 ml białego wina
- natka pietruszki
- papryka słodka i ostra
- sól i pieprz
- czosnek granulowany
- 1 łyżeczka curry
- ryż

Sposób przygotowania:
1. Por kroimy w cienkie plasterki, wrzucamy na patenie, zalewamy winem i smażymy do momentu wyparowania płynu.
2. Następnie dodajemy kurczaka pokrojonego w małe kawałki, chwile smażymy, dodajemy pokrojone pieczarki, wszystko smażymy do miękkości warzyw i mięsa.
3. Jogurt lekko hartujemy dodajemy do mięsa, przyprawiamy paprykami, czosnkiem, solą i pieprzem, chwilę gotujemy.
4. Ryż gotujemy w curry, podajemy z mięsem.

1 komentarze:

Kaś pisze...

kurczak z pieczarkami to u mnie obowiązkowa pozycja w cotygodniowym menu :) dodatek wina bardzo ciekawy

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi