wtorek, 12 czerwca 2012

Makaron ryżowy z mięsem mielonym

Składniki:
- 1 opakowanie makaronu ryżowego (wstążki)
- 1/2 szklanki mrożonego groszku
- 250g mięsa mielonego
- 1 marchewka
- 1 mała cebula
- 5 pieczarek
- 6 łyżek sosu sojowego
- szczypta chilli
- 1 płaska łyżeczka miodu
- kilka pomidorów koktajlowych
- sól i pieprz
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach, pieczarki kroimy w małe plasterki, pomidory na połówki, cebulę szatkujemy.
2. Na oleju podsmażamy cebulę, następnie dodajemy mięso mielone, chwile smażymy, później dodajemy pieczarki, pomidory i marchewkę, smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy mrożony groszek.
3. Sos sojowy mieszamy z miodem i papryką, dodajemy do smażonego mięsa, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
4. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do mięsa z warzywami, chwilę smażymy, delikatnie mieszając.

1 komentarze:

Karmel-itka. pisze...

dodatek groszku to wspaniały pomysł!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi