sobota, 5 maja 2012

Przepiórcze gniazda

Składniki:
- 12 jajek przepiórczych
- 1 czerstwa kajzerka
- 1/2 szklanki mleka
- 50 dag mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 mała cebula
- bułka tarta
- przyprawa typu vegeta
- sól i pieprz
- olej

Sposób przygotowania:
1. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo.
2. Mięso przekładamy do miski, dodajemy posiekaną cebulkę, jajko, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę, przyprawy do smaku. Mieszamy ręką, każde jajko przepiórcze obtaczamy w mięsie, formujemy kuleczki.
3. Kuleczki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

4 komentarze:

Karmel-itka pisze...

już tyle razy je chciałam zrobić, ale.. zawsze coś wypadło xd hm, apetyczne.

moje pasje pisze...

świetnie wyglądają :) Może i ja się na nie porwę :)

jerzy pisze...

To musi być świetne jedzonko

Anonimowy pisze...

oszczędnośc na miesie:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne