sobota, 5 maja 2012
Przepiórcze gniazda
Składniki:
- 12 jajek przepiórczych
- 1 czerstwa kajzerka
- 1/2 szklanki mleka
- 50 dag mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 mała cebula
- bułka tarta
- przyprawa typu vegeta
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
1. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo.
2. Mięso przekładamy do miski, dodajemy posiekaną cebulkę, jajko, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę, przyprawy do smaku. Mieszamy ręką, każde jajko przepiórcze obtaczamy w mięsie, formujemy kuleczki.
3. Kuleczki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
- 12 jajek przepiórczych
- 1 czerstwa kajzerka
- 1/2 szklanki mleka
- 50 dag mięsa mielonego
- 1 jajko
- 1 mała cebula
- bułka tarta
- przyprawa typu vegeta
- sól i pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
1. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo.
2. Mięso przekładamy do miski, dodajemy posiekaną cebulkę, jajko, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę, przyprawy do smaku. Mieszamy ręką, każde jajko przepiórcze obtaczamy w mięsie, formujemy kuleczki.
3. Kuleczki obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Etykiety:
Dania z mięsa mielonego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
już tyle razy je chciałam zrobić, ale.. zawsze coś wypadło xd hm, apetyczne.
świetnie wyglądają :) Może i ja się na nie porwę :)
To musi być świetne jedzonko
oszczędnośc na miesie:)
Prześlij komentarz