niedziela, 29 kwietnia 2012

Sałatka z kaszą i tuńczykiem

Składniki:
- 100g kaszy jęczmiennej
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 słoik mieszanki warzywnej (marchewka, groszek, kukurydza)
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy.
2. W misce mieszamy warzywa z gotową kaszą i odcedzonym tuńczykiem. Dodajemy majonez, mieszamy.
3. Na końcu przyprawiamy solą i pieprzem.

3 komentarze:

Justin&Dorothy pisze...

jak ja lubię takie sałatki, robi się je szybko, smakują wybornie :)

Dusia pisze...

o fajny pomysł z kaszą, ciekawe.

Karmel-itka pisze...

osobiście wolałabym kaszę pęczak w takim wydaniu ;]
ale mimo wszystko sałatka na pewno smakowała pysznie.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne