wtorek, 31 stycznia 2012

Krem z pieczarek

Składniki:
- 1 cebula 
- 1 marchew
- 2 ziemniaki
- 30 dag pieczarek
- 1 korzeń pietruszki
- 1/4 szklanki śmietanki 18%
- 1 kostka rosołowa
- sól i pieprz
- grzanki

Sposób przygotowania:
1. Pietruszkę, marchew, ziemniaki, cebulę oczyszczamy, kroimy w kostkę, zalewamy 3 szklankami wody, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości warzyw.
2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce oleju, aż puszczą wodę. Połowę pieczarek dodajemy pod koniec gotowania warzyw, a drugą część odstawiamy.
3. Warzywa z pieczarkami miksujemy, następnie stawiamy ponownie na palnik, przyprawiamy i dodajemy śmietankę.
4. Zupę nalewamy do miseczek, podajemy z grzankami i pozostawionymi pieczarkami.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi