czwartek, 22 grudnia 2011

Szpinakowe pappardelle

Składniki:
- 1 cebula
- 40dag szpinakowych szerokich wstążek
- 2 ząbki czosnku
- 8 połówek suszonych pomidorów w oliwie
- 10dag marynowanych czarnych oliwek
- 10dag pomidorków koktajlowych
- 6 łyżek parmezanu
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, następnie podsmażamy na dwóch łyżkach oliwy z suszonych pomidorów.
2. Następnie do czosnku i cebuli dodajemy pokrojone suszone pomidory i oliwki, smażymy ok. 2 min. Później mieszamy to z ugotowanym i odcedzonym makaronem.
3. Na końcu dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe i posypujemy parmezanem.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi