piątek, 9 grudnia 2011

Filety z kurczaka w krakersach

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 150g naturalnego jogurtu
- 1 duże opakowanie krakersów
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- przyprawa do kurczaka
- oregano
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Filety z kurczaka kroimy na średnie kawałki. Mięso mieszamy z jogurtem, przyprawą, papryką, oregano, solą i pieprzem i odstawiamy na ok. 30 min. do lodówki.
2. Krakersy drobno kruszymy. Wyciągamy mięso z lodówki, obtaczamy każdy kawałek w krakersach, smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu kładziemy na papierowy ręczniczek. Filety podajemy z pieczonymi ziemniakami, sosem czosnkowym bądź z ketchupem.

3 komentarze:

Lovelykate pisze...

Pysznie się prezentują :) W krakersach nigdy nie jadłam, ale muszę spróbować koniecznie.

tu-tusia pisze...

Robiłam te kotlety - są bardzo udane :)

"moje pasje" pisze...

Robiłam kiedyś bardzo podobne ale dodatkowo w chipsach

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi