czwartek, 10 listopada 2011

Gratkowe racuchy

Składniki:
- 300g jogurtu Gratka
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:
1. Jajko roztrzepujemy z jogurtem, następnie dodajemy mąkę zmieszaną z cukrem i proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy na gładką masę.
2. Placuszki smażymy na małej ilości oleju, po usmażeniu kładziemy na ręczniczkach papierowych, żeby pozbyć się tłuszczu.


5 komentarze:

Angie pisze...

Pysznie wyglądają!

Duś pisze...

z tą bitą śmietaną mmmm:)

shaday pisze...

O, dobry pomysł. :) Z takiego jogurtu jeszcze nie robiłam placuszków, a wyglądają na naprawdę dobre. Zapisuję przepis!

aga pisze...

chcialabym pojesc takich pysznych racuszkow:)

Sue pisze...

Gratkę bardzo lubię, więc takie placuszki na pewno też by mi zasmakowały. :) A ślicznie wyglądają z tym kleksem bitej śmietany :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi