środa, 28 grudnia 2016

Zupa brokułowa z gorgonzolą

Składniki:
- 1 brokuł
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 500ml bulionu warzywnego
- kilka gałązek świeżej bazylii i pietruszki
- sól i pieprz
- 100g sera gorgonzola
- 1/2 szklanki słodkiej śmietany 12%

Sposób przygotowania:
1. W garnku na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek, wrzucamy różyczki brokuł, po chwili zalewamy bulionem. Całość gotujemy do miękkości warzyw, pod koniec dodając zioła i 3/4 sera.
2. Na końcu zupę miksujemy na gładki krem, wlewając stopniowo śmietanę, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
3. Gotowy krem wykładamy na talerze, dekorujemy pozostałym serem.
Inspiracja:mojebistro

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi