piątek, 1 kwietnia 2016

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i kapustą

Składniki:
- 100g ryżu
- 1 mała kapusta pekińska
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 3 ogórki konserwowe
- 3/4 puszki kukurydzy
- ok. 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy studzimy.
2. Do miski wrzucamy odsączoną kukurydzę i tuńczyka, ryż, pokrojone w kostkę jajka, ogórki oraz poszatkowaną kapustę pekińską.
3. Wszystkie składniki dokładnie łączymy z majonezem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2 komentarze:

Monica pisze...

W takiej wersji tuńczyka jeszcze nie jadłam :)

naszlakusmaku pisze...

takiej sałatki jeszcze nie jadłam :) wygląda smakowicie:)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne