czwartek, 31 grudnia 2015

Muffiny Kinder Bueno

Składniki:
*na ciasto
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki śmietany 30%
- 1/2 szklanki oleju
- 1 jajko
- 5 łyżek kakao
- 5 łyżek cukru
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1 op. cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
*na krem
- 250g serka mascarpone
- 100ml śmietany 30%
- 2-3 łyżki nutelli
*dodatkowo
- 100g orzechów laskowych
- batoniki Kinder Bueno

Sposób przygotowania:
1. Jajko miksujemy z mlekiem, śmietaną i olejem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, cukrem i kakao, miksujemy na gładką masę.
2. Na końcu dodajemy orzechy, mieszamy. Ciasto przekładamy do formy na muffiny, wyłożonej papilotkami. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach (do suchego patyczka), gotowe studzimy.
3. Śmietanę na krem ubijamy na sztywno, następnie na małych obrotach mieszamy ją z serkiem mascarpone i nutellą, aż powstanie gładka masa. Krem przekładamy do szprycy i dekorujemy babeczki. Na końcu wkładamy do każdej po kawałku batonika, chłodzimy w lodówce.
Inspiracja:ciastkozercy

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi