niedziela, 27 grudnia 2015

Makaron z wątróbką w sosie pomidorowym

Składniki:
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 1 cebula
- 300g wątróbki z kurczaka
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 200g makaronu
- sól i pieprz
- oliwa

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy.
2. Wątróbkę oczyszczamy z błonek i wraz z posiekaną cebulą podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy pomidory, zioła, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy kilka minut.
3. Do pomidorowego sosu wrzucamy wcześniej ugotowany makaron, mieszamy, chwilę podgrzewamy, w razie potrzeby jeszcze przyprawiamy. Gotowe danie wykładamy na talerze.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi