czwartek, 24 września 2015

Makaron z dynią, szpinakiem i kozim serem

Składniki:
- 40 dag makaronu tagliatelle
- 30 dag obranej i oczyszczonej dyni
- 1 ząbek czosnku
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- 150g świeżego szpinaku
- ok 12 dag koziego sera
- oliwa
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dynię kroimy w kostkę, a paprykę w paski, szpinak myjemy i suszymy.
2. Na oliwie podsmażamy paprykę i dynię, po chwili dodajemy czosnek z cebulą. Gdy warzywa zmiękną wrzucamy szpinak i smażymy do momentu aż zwiędnie, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy i mieszamy z podsmażonymi warzywami, można dodać 2 łyżki oliwy i przyprawić jeszcze solą i pieprzem.
Makaron wykładamy na talerze, posypujemy pokruszonym kozim serem.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi