środa, 8 lipca 2015

Zupa porowa z białą kiełbasą

Składniki:
- 2 pory
- 1 duża marchew
- 1 korzeń pietruszki
- kawałek selera
- 1 cebula
- 5-6 ziemniaków
- ok. 1,5 litra warzywnego bulionu
- natka pietruszki
- ok. 100ml kwaśnej śmietany
- oliwa do smażenia
- sól i pieprz
- 3 białe kiełbasy

Sposób przygotowania:
1. Marchew, selera, pietruszkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach, cebulę i pory siekamy. Kiełbasy kroimy w plasterki, a obrane ziemniaki w kostkę.
2. W garnku na oliwie podsmażamy cebulę, pory, starte warzywa oraz kiełbasę, następnie całość zalewamy bulionem. Po kilku minutach dodajemy ziemniaki i gotujemy do miękkości wszystkich składników. Przed podaniem zupę hartujemy śmietaną, posypujemy natką pietruszki, przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi