poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Roladki z szynki w galarecie

Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 1 opakowanie śmietankowego serka, np. kanapkowy
- tarty chrzan
- sól i pieprz
- 2-3 ogórki kiszone
- 4 kawałki papryki marynowanej
- ok. 8 plasterków szynki
- 0,5 litra bulionu
- 3 łyżeczki żelatyny
- opcjonalnie jajka przepiórcze
- natka pietruszki

Sposób przygotowania:
1. W gorącym i dobrze doprawionym bulionie rozpuszczamy żelatynę, studzimy.
2. Obrane jajka kroimy w kostkę, mieszamy z serkiem, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i chrzanem.
3. Każdy plaster szynki smarujemy jajecznym farszem, zawijamy w rulony (podwijając jeden z końców pod spód). Na talerzu układamy roladki z szynki oraz pokrojone ogórki i paprykę. Opcjonalnie można dodać ugotowane jajka przepiórcze i natkę pietruszki.
4. Całość zalewamy lekko tężejącym bulionem, wstawiamy do lodówki na kilka godzin.


0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi