czwartek, 16 kwietnia 2015

Makaron z makrelą i cukinią

Składniki:
- 1 cukinia
- 1 cebula
- 1 średnia wędzona makrela
- 3 jajka
- 150ml mleka
- ok. 50g parmezanu+do posypania
- 300g makaronu
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy.
2. Rybę obieramy ze skóry i ości, cukinię kroimy w cienkie półtalarki.
3. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, następnie dodajemy cukinię. Gdy warzywa zmiękną wrzucamy do nich makrelę, chwilę smażymy, przyprawiamy solą i pieprzem.
4. Jajka dokładnie mieszamy z mlekiem i parmezanem. Do makaronu dodajemy cukinie i rybę oraz posiekaną natkę pietruszki, wlewamy masę jajeczną i chwilę podgrzewamy, aż sos zgęstnieje, w razie potrzeby przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.
5. Makaron wykładamy na talerze, posypujemy parmezanem.
Inspiracja:180stopnismaku


1 komentarze:

Marta pisze...

Uwielbiam makarony!:) co można też zobaczyć na moim profilu http://filmoweciasteczko.blogspot.com/

ten przepis też pewnie wykorzystam;)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi