niedziela, 22 marca 2015

Placki bananowe na mące jaglanej

Składniki:
- 3 dojrzałe banany
- 200g mąki jaglanej
- 2 łyżki brązowego cukru
- ok. 150 ml mleka
- 1 jajko
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy mleko, jajko, banany pokrojone w plasterki i wszystko dokładnie miksujemy (ciasto jest dosyć gęste). Odstawiamy na 10 min.
2. Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju smażymy małe placuszki. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z czekoladą.
Inspiracja:trawkacytrynowa

3 komentarze:

Magdalena Kuchaja pisze...

pyszne i jakie równe :)

Agata Wójcik pisze...

Ale cudownie wyglądają! :)

Agata Wójcik pisze...

Ale cudownie wyglądają! :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi