niedziela, 2 listopada 2014

Kokardki z tuńczykiem

Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oliwie
- 200g makaronu kokardki
- 1/2 cebuli
- 2 łyżki kaparów
- kilka zielonych oliwek
- 125g serka mascarpone
- oregano
- oliwa
- sól i pieprz
- parmezan

Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, w osolonej wodzie.
2. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, następnie dodajemy pokrojone oliwki, kapary i tuńczyka, chwilę smażymy. Na końcu mieszamy z serkiem, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano.
3. Gotowy sos mieszamy z ugotowanym makaronem, chwilę podgrzewamy. Wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem.


2 komentarze:

Bestseller pisze...

Skorzystałam z przepisu, ale zrobiłam własny makaron. Ten ze sklepu jest, jak dla mnie "za sztuczny". Domowy uwielbiam. Przygotowanie go nie jest ani trudne ani pracochłonne. A do kaparów chyba w końcu się przekonałam.

Kamil pisze...

Tuńczyk i kapary to super połączenie, fajny przepis :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi