środa, 3 września 2014

Malinowy krem do pieczywa

Składniki:
- 200g świeżych malin
- 100g cukru
- 3 jajka
- 70g masła

Sposób przygotowania:
1. Maliny wkładamy do garnka i gotujemy ok. 5 min., aż się rozpadną. Następnie przecieramy je przez sitko, pozbywając się pestek.
2. Do naczynia żaroodpornego lub do metalowej miski umieszczonej na garnku z gotującą wodą wbijamy jajka, które należy roztrzepać. Dodajemy masło, cukier, mieszamy przez 5 min., na małym ogniu. Wlewamy przetarte maliny i dalej gotujemy, mieszając, aż masa zgęstnieje, ok. 25 min.
3. Gotowy krem wlewamy do słoiczków i wkładamy do lodówki, by jeszcze zgęstniał. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.
Inspiracja: domiwkuchni


9 komentarze:

Aswertyna pisze...

o kurde! to może być pyszne *.*

mroczarka pisze...

Czy dałoby radę zamknąć to w słoiczku na zimę?? Musze spróbować ten krem, wygląda apetycznie :)

kathi A. pisze...

świetny przepis :) i ten kolorek... mniam!

Kasia pisze...

Co za kolor, cudo!

Iga pisze...

Cudny kolor :)

Magdalena Kuchaja pisze...

jaki przepiękny kolor! ;)

Pokochaj gotowanie pisze...

W kremie są jajka, więc nie polecam zamykać go w słoiku na dłuższy okres.

Antenka pisze...

ależ ma cudowny kolor:) boski kremmmmm

gin pisze...

Świetny ma kolor :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi