sobota, 2 sierpnia 2014

Pełnoziarniste pancakes

Skłaniki:
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 szklanka otrębów owsianych
- 1 łyżeczka proszku o pieczenia
- 2 jajka
- 1 szklanka maślanki
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Jajka łączymy z maślanką, następnie dodajemy sypkie produkty i dokładnie mieszamy. Odkładamy na kilka minut.
2. Na małej ilości oleju smażymy na złoty kolor placuszki. Podajemy z cukrem i owocami.


6 komentarze:

Martha pisze...

Świetne pancakesy Ci wyszły! ; )
Super przepis!

Agata pisze...

Pancakes to zdecydowanie najlepsza propozycja na śniadanie, czy deser. Wyglądają wręcz idealnie!

Justyna | blog.darygrecji.pl pisze...

I już mam pomysł na dzisiejszy deser:)

Sylwia Danielak pisze...

Wow :) imprezy dla firm powinny takie cudeńka serwować! (a nie same chrupki i ogórki kiszone :/)

Koko pisze...

Mi jakoś zawsze mało puszyste pancakesy wychodziły i przestałam robić :/

Paulina Joanna pisze...

Świetne, muszę spróbować :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi