środa, 5 marca 2014

Śledzie w śmietanie

Składniki:
- 4 filety śledziowe matiasy
- 1 mała cebula
- 2 średnie ogórki kiszone
- 1 małe jabłko
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- pieprz

Sposób przygotowania:
1. Śledzie moczymy w wodzie 2-3 godz., aby nie były zbyt słone. Następnie kroimy je w kostkę.
2. Do śledzi dodajemy obrane i starte na dużych oczkach jabłko oraz ogórki pokrojone w kostkę.
3. Cebulę drobno siekamy i zalewamy wrzątkiem, aby zmiękła, odsączoną wrzucamy do pozostałych składników. Dodajemy śmietanę, mieszamy, doprawiamy do smaku pieprzem. Podajemy z ziemniakami.

3 komentarze:

W mojej kosmetyczce pisze...

Jak ja uwielbiam takie sledziki :)

Kasia pisze...

Mmmmmm cudowne śledziki! :))

Olka pisze...

Mój Mąż takie śledzie wprost uwielbia.

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi