sobota, 1 lutego 2014

Drobiowa z makaronem

Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 1 mała cebula
- 1liść laurowy
- 1 średnia marchewka
- 1 pietruszka
- 1/3 op. kolorowego makaronu
- 1/2 szklanki śmietany 30%
- 1 łyżka masła
- majeranek
- sól i pieprz

Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w małą kostkę i podsmażamy w garnku na maślę. Następnie dodajemy pokrojonego kurczaka i cebulę.
2. Po chwili całość zalewamy ok. 1 litrem wody, wrzucamy liść laurowy, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną majeranku. Gotujemy ok. 10 min., po czym dorzucamy makaron i gotujemy, aż będzie miękki.
3. Na końcu kilka łyżek zupy odlewamy do kubka, mieszamy ją z śmietaną, którą następnie wlewamy do zupy, zagotowujemy. Na końcu przyprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem.

1 komentarze:

Justyna Żak pisze...

świetny pomysł wygląda bardzo smacznie:D

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi