poniedziałek, 14 października 2013

Makaron z serem-polskie smaki dzieciństwa

Składniki:
- 250g białego sera
- 1 mała kwaśna śmietana 18%
- cukier
- 250g makaronu świderki
- owoc np. brzoskwinia, nektarynka

Sposób przygotowania:
1. Śmietanę mieszamy z serem, dodajemy cukier według uznania (kto woli wersje słodszą dodaje go dość sporo), całość dokładnie mieszamy.
2. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy i łączymy z wcześniej przygotowanym serem. Wykładamy na talerze i ozdabiamy ulubionymi owocami.


3 komentarze:

whiness pisze...

Oj tak, dobrze pamiętam to danie z dzieciństwa. Przepyszne! :)

Katarzyna Król pisze...

Witam :)
Serdecznie zapraszam do udziału w akcji kulinanej: Miody pitne-wróćmy do tradycji!
Miód pitny to wspaniały trunek (idealny na chłodne jesienne i zimowe dni), niestety zapomniany :(
Zachęcam do przygotowania potrawy lub napoju z jego udziałem oraz zgłoszenie do akcji.
Zasady miodem płynącej akcji kulinarnej znajdziesz tu: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/miody-pitne-wrocmy-do-tradycji

Pozdrawiam serdecznie :)
Kasia
http://kasinkowe-gotowanie.blogspot.com/

Jula pisze...

dokładnie tak - dzieciństwo <3

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi