piątek, 14 czerwca 2013

Zawijane koreczki z tortilli

Składniki:
- 1 op. gotowych tortilli
- kilka plasterków szynki
- kilka plasterków żółtego sera
- listki sałaty lodowej lub zwykłej
- majonez

Sposób przygotowania:
1. Każdą tortillę smarujemy cienko majonezem, następnie kładziemy listki sałaty, ponownie smarujemy majonezem, później plasterki szynki i sera.
2. Całość zawijamy w rulonik, odcinamy końcówki (by wyrównać koreczki), przekłówamy wykałaczkami,  co ok. 5 cm. i kroimy między nimi na kawałki. Gotowe układamy na talerzu, idealnie sprawdzają się jako przekąski podczas imprez.

8 komentarze:

Bo(ro)n Appétit pisze...

Śliczne te koreczki! Świetny pomysł na przekąskę :)

Z pozdrowieniami,

A.

Katarzyna Czarnecka pisze...

Faktycznie bardzo ładne. Robię podobne ale z warzywami i są bardziej sypkie (przepis na blogu), muszę kiedyś takie wypróbować

seledina pisze...

Proste i fajne, dzięki za przepis :)

Anonimowy pisze...

super, dałabym jeszcze w środek paprykę:)

Anna Nowak pisze...

Najlepsze przekąski na każdą imprezę, super sprawa :) Dobrze smakują też podgrzane! :)

anka pisze...

a ta tortille nalezy wczesniej pogrzac czy taka prosto z opakowania?

Pokochaj gotowanie pisze...

prosto z opakowania

Anonimowy pisze...

Rewelacyjna przekąska i szybka w przygotowaniu, polecam :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Zaglądam na...

Top Blogi