sobota, 22 czerwca 2013

Dietetyczne babeczki owsiane

Składniki:
- 2,5 szklanki otrąb owsianych
- 1/2 szklanki szatkowanych migdałów lub orzechów
- 1/2 szklanki rodzynek
- 2 jabłka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki miodu
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju roślinnego

Sposób przygotowania:
1. Do miski wsypujemy otręby, rodzynki, orzechy, proszek do pieczenia, następnie dodajemy jajka, mleko, pokrojone w kostkę jabłka, olej i miód, wszystkie składniki mieszamy łyżką.
2. Ciasto nakładamy do foremek wyłożonych papilotkami, pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach, na złoty kolor.

6 komentarze:

Justyna Bąk pisze...

bardzo lubię takie:)

Anonimowy pisze...

nie wyszły :( z wierzchu spieczone, w środku rzadkie...

Pokochaj gotowanie pisze...

Jeżeli użyłaś/łeś poprawnej ilości składników to problem może być w pieczeniu, czy piekłeś/piekłaś z termoobiegiem,a jeśli w zwykłym piecu to blaszka nie była za wysoko?

Anonimowy pisze...

Na ile porcji jest ten przepis

Pokochaj gotowanie pisze...

ok. 12 sztuk :)

Anonimowy pisze...

u mnie to samo z wierzchu spieczone, a w środku rzadkie..

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi