niedziela, 24 marca 2013

Krem z groszku

Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego groszku
- 1 mały jogurt naturalny
- 700ml bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz
- grzanki

Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy w garnku na oleju. Następnie zalewamy bulionem, wrzucamy mrożony groszek i gotujemy ok. 10-15 min. Później zupę zestawiamy z palnika i miksujemy (można pozostawić 2 łyżki groszku niezmiksowanego do ozdoby).
2. Zupę ponownie wstawiamy na palnik, na kilka minut, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotową nalewamy do miseczek, robimy kleksy z jogurtu naturalnego, posypujemy odłożonym groszkiem i grzankami.

1 komentarze:

Katarzyna B pisze...

muszę koniecznie spróbować:) idealny na chłodne popołudnia

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi