środa, 5 grudnia 2012

Naleśniki z granatem

Składniki:
*na ciasto:
- 1 jajko
- szczypta soli
- 300ml mleka
- 12,5 dag mąki pszennej
- olej do smażenia
*nadzienie
- 1 granat
- 200g twarogu
- kilka łyżek mleka
- cukier puder
*dodatkowo:
- płatki migdałowe
- miód

Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciasto mieszamy na gładką masę. Smażymy cienkie naleśniki na małej ilości oleju.
2. Ser rozgniatamy, dodajemy kilka łyżek mleka tak by powstała konsystencja wygodna do smarowania, cukier puder do smaku i ziarenka granatu, mieszamy.
3. Płatki migdałowe podgrzewamy z kilkoma łyżkami miodu.
4. Na naleśniki kładziemy masę serową, zawijamy w kwadraty i polewamy sosem miodowym.

11 komentarze:

cupcake pisze...

jakie pulchne! smakowite:)
zapraszam na miss-coffie.blogspot.com :)

whiness pisze...

Wyglądają przeapetycznie :) Takie rumiane o napakowane nadzieniem - pycha!

Anulla pisze...

ciekawy pomysł z tym granatem:)

bimboł pisze...

Wyglądają przeapetycznie :) Ja do smażenia naleśników polecam smarowanie patelni pędzelkiem - nie damy go wtedy za dużo, a patelnia będzie natłuszczona (ponoć na osobę już 2 łyżki oleju rzepakowego pokrywają dzienne zapotrzebowanie na kwasy omega-3, więc nie potrzeba go więcej).

chochlikikuchenne pisze...

Powiem tylko : MEGA WYPAS! :D
Takiego nalesniczka chetnie bym teraz zjadla;)

codojedzenia pisze...

o takiego nalesniczka bym sobie zjadla. U mnie tez ostatnio duzo granatu w przepisach

Małgorzata Margaretka pisze...

Matko, ale mi smaku narobiłaś, mniam :)

Dolcetsa pisze...

Wygląda rewelacyjnie, a czy słodycz granatu nie wystarcza na tyle by nie dodawać miodu do migdałków?

Pokochaj gotowanie pisze...

Można nie dodawać, ale jak dla mnie z miodem były jeszcze lepsze..... jak kto woli:)

Anonimowy pisze...

Ile naleśników wychodzi z przepisu? :)

Pokochaj gotowanie pisze...

ok. 5 naleśników

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi