wtorek, 30 października 2012

Zupa cygańska

Składniki:
- 4 średnie ziemniaki
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 10 dag wędzonego boczku
- 20 dag dobrej kiełbasy
- 2 łyżki keczupu
- 3 łyżki śmietany do zup
- sól i pieprz
- kilka ziarenek ziela angielskiego
- natka pietruszki
- 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:
1. Na maśle podsmażamy posiekaną cebulę, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory, później plasterki kiełbasy, wszystko chwilę smażymy. Podlewamy szklanką wody i dusimy ok. 10 min.
2. Do 3 szklanek wody dodajemy pokrojony w kostkę boczek, ziemniaki, ziele angielskie, gotujemy do miękkości, następnie dodajemy wcześniej usmażone warzywa, keczup, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Po zdjęciu z ognia dodajemy śmietanę, posypujemy natką pietruszki.

1 komentarze:

whiness pisze...

Apetycznie wygląda, a na pewno dobrze rozgrzewa :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi