piątek, 12 października 2012

Kurczak w sosie jogurtowym

Składniki:
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 cebula
- 2 marchewki
- kawałek selera
- oliwa do smażenia
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 1 mały jogurt naturalny
- 2 łyżeczki curry
- sól i pieprz
- ryż

Sposób przygotowania:
1.  Marchewki i seler obieramy, kroimy w małe słupki, cebule siekamy. Na patelni z oliwą podsmażamy marchewki i seler, ok. 10 min., następnie dodajemy cebulę, nadal smażymy.
2. Filet kroimy w kostkę i dodajemy do lekko miękkich warzyw i smażymy, aż mięso będzie gotowe. Potem wlewamy jogurt wymieszany z curry, śmietanę, smażymy aż sos zgęstnieje, ciągle mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ryżem.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi