piątek, 31 sierpnia 2012

Zapiekana tortilla pełna warzyw

Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki chili
- sól i pieprz
- zioła prowansalskie
- placki tortilla
- kawałek żółtego sera
- olej

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i wyciśnięty czosnek podsmażamy na małej ilości oleju, następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki i cukinię, smażymy na małym ogniu, aż warzywa puszczą sok. Później dodajemy odsączoną fasolkę i kukurydzę oraz puszkę pomidorów, wszystko chwilę gotujemy. Następnie przyprawiamy ziołami prowansalskimi, słodką i chili papryką oraz solą i pieprzem do smaku.
2. Każdy placek tortilli wkładamy na 10s do mikrofali, następnie na środek kładziemy farsz, zawijamy boki pod spód, układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym serem.
3. Zapiekamy ok. 20 min.w 180 stopniach.

3 komentarze:

Madleine pisze...

pysznosci!!!

Kaś pisze...

super pomysł na przemycenie dużej ilości warzyw :)

Aga w kuchni pisze...

mmm... ale pyszności tu u ciebie :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi