poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Makaron z sosem brokułowym

Składniki:
- 1 średni brokuł
- 1/2 szklanki śmietany 12%
- 1 mała cebula
- gałka muszkatołowa
- kminek
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- przyprawa typu vegeta
- żółty ser do posypania, np. parmezan
- makaron spaghetti
- olej

Sposób przygotowania:
1. Różyczki brokuły gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
2. Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodajemy odcedzony brokuł, chwilę smażymy, ugniatając łopatką.
3. Do sosu dodajemy śmietanę, smażymy, aż sos zgęstnieje i powstanie śmietanowa konsystencja. Przyprawiamy startą gałką muszkatołową, kminkiem, solą, pieprzem i vegetą.
4. Makaron gotujemy al dente.
5. Na makaron wykładamy ciepły sos brokułowy, posypujemy żółtym serem.

0 komentarze:

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi