sobota, 10 marca 2012

Otrębowy omlet przekładany gruszkami

Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki otrąb pszennych
- 2 łyżki mleka
- 1 op. cukru waniliowego
*dodatkowo:
- 2 gruszki
- 2 łyżeczki cukru
- 3 kostki białej czekolady

Sposób przygotowania:
1. Gruszki obieramy, kroimy na małe kawałki i dusimy w garnku wraz z cukrem, aż zmiękną, od czasu do czasu mieszając.
2. Jajka lekko ubijamy trzepaczką, następnie dodajemy mleko, otręby, płatki owsiane, cukier waniliowy, delikatnie mieszamy.
3. Ciasto wylewamy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, zmniejszamy ogień, smażymy na złoty kolor z jednej i z drugiej strony, uważać, by nie przypalić.
4. Omlet kroimy na równe trójkąty, przekładamy gruszkami, wierzch posypujemy startą czekoladą.

5 komentarze:

Dusia pisze...

zdrowe śniadanie.

kocie-smaki pisze...

taki zdrowy, błonnikowy torcik :)

KUCHARNIA, Anna-Maria pisze...

Aniu! Fantastyczna alternatywa dla tradycyjnego omleta - podoba mi się!
Pozdrawiam:)

KUCHARNIA, Anna-Maria pisze...

Aniu, wspaniała alternatywa dla tradycyjnego omleta - podoba mi się:)
Pozdrawiam!

chantel pisze...

chciałabym dostać takie śniadanko prosto do łóżka ;-)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi