piątek, 6 stycznia 2012

Nadziewane mielone

Składniki:
- 0,5kg mięsa mielonego
- 20 dag pieczarek
- 1 jajko
- 1 bułka
- 1/2 szklanki mleka
- kilka plasterków żółtego sera
- 1 cebula
- oregano, bazylia
- sól i pieprz
- tarta bułka
- olej


Sposób przygotowania:
1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, zioła, bułkę namoczoną w mleku i wyciśniętą, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki, podsmażamy na łyżce oleju z posiekaną cebulką, studzimy.
3. Następnie w dłoni formujemy podłużne zrazy, wkładając do środka kawałek plasterka żółtego sera i pieczarki. Dokładnie palcami zalepiamy, by przy smażeniu nie wyciekł ser. Każdy zrazik obtaczamy w bułce tartej.
4. Zraziki smażymy na oleju, najpierw na małym ogniu, by mięso nie było surowe, a później lekko przypiekamy z każdej strony.

4 komentarze:

Anonimowy pisze...

Ja uzywam sera brie jest cudny taki w miesku,fajne mielone,pozdrawiam,Maja38.

Karmel-itka pisze...

o, ale fajne mielone!
pysznie się prezentują.

Sylvia F. pisze...

rewelacja! można poszaleć dowolnie z nadzieniem ;) sama często takie robię!

Lovelykate pisze...

Świetny pomysł, wygląda fantastycznie i zapewne tak smakuje :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne