poniedziałek, 19 września 2011

Smażony makaron ryżowy

Składniki:
- 20 dag pieczarek
- 1 mała cebula
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- 3 łyżki groszku z puszki
- 1 mała czerwona papryka
- 1 jajko
- sól, pieprz, vegeta
- 1 opakowanie makaronu ryżowego
- olej

Sposób przygotowania:
1. Makaron ryżowy gotujemy i odcedzamy. Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę, dodajemy pieczarki i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokrojoną w paski paprykę i smażymy do miekkości.
2. Później dodajemy gotowy makaron, kukurydzę, groszek, przyprawy i chwilę smażymy. Pod koniec wbijamy jajko, wszystko dokładnie mieszamy i zestawiamy z gazu. Danie podajemy na ciepło.

2 komentarze:

shaday pisze...

Akurat kupiłam makaron ryżowy. :) Uwielbiam tego typu dania - nigdy nie zawodzą.

Panna Malwinna pisze...

Uwielbiam ten makaron;)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi