poniedziałek, 11 lipca 2011

Mus z porzeczek

Składniki:
- 2kg porzeczek, np. czarnych
- 1 opakowanie cukru żelującego
- 30dag cukru

Sposób przygotowania:
1. Porzeczki oczyszczamy i przepuszczany przez maszynkę do owoców, bądź przecieramy przez sitko, tak by powstał gęsty sok (bez pestek i skór). Sok doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy do niego cukier żelujący i zwykły. Gotujemy jeszcze ok. 30 min.
2. Gorący mus wkładamy do słoików, które po zakręceniu kładziemy na zakrętce, bądź chwilę zagotowujemy słoiczki. Mus idealnie pasuje do kanapek i deserów.

2 komentarze:

co by tu zjeść? pisze...

Piękne:)muszę zrobić bo pyszne bardzo.

dorota20w pisze...

pysznie wygląda!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi