czwartek, 14 lipca 2011

Makaron z soczewicą i cukinią

Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 1 słoiczek domowego przecieru
- 100g czerwonej soczewicy
- 1 łyżeczka sproszkowanej kolendry
- 1/4 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól, pieprz, ziarenka smaku
- 200g makaronu

Sposób przygotowania:
1. Soczewicę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cukinie kroimy na połówki talarków, posypujemy solą i odstawiamy. Następnie płuczemy cukinię i podsmażamy na oleju, dodajemy ugotowaną soczewicę i przecier, przyprawiamy i dusimy ok. 25min.
2. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, po odcedzeniu mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem.

1 komentarze:

Karmel-itka. pisze...

mmm;]
pyszny!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi