czwartek, 28 lipca 2011

Leczo z cukinią

Składniki:
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 2 średnie cukinie
- 1 słoiczek domowego przecieru
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1/4 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżki ketchupu
- szczypta mielonej papryki chili
- ok. 300-400g wędliny (np.parówki, kiełbasy,boczku)
- sól, pieprz, vegeta
- 3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:
1. Do garnka wlewamy olej, podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy cukinię obraną, oczyszczoną i pokrojoną w kostkę oraz łyżeczkę soli. Wszystko przez chwile dusimy. Dodajemy pokrojone w małe paski papryki, wsypujemy tymianek, oregano,papryki w proszku, gotujemy.
2. Wędlinę kroimy na małe kawałki, chwile podsmażamy, następnie dodajemy do warzyw. Wszystko zalewamy przecierem, dodajemy ketchup, przyprawiamy pieprzem i vegetą do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw.

4 komentarze:

Paula pisze...

uwielbiam leczo! jego zapach jest boski :)

Trzcinowisko pisze...

Leczo uleczy mnie z kazdej deprechy:)

Anonimowy pisze...

Leczo jest przecudne w smaku, ten przepis zrobiłam i było naprawdę smaczne, leczo ulecza od załamania nerwowego. hehe ;)

Anonimowy pisze...

Vegeta?!

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi