wtorek, 21 czerwca 2011
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
Składniki:
- 400g makaronu świderki
- 4 średnie pomidory
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ok.170g)
- oregano, bazylia
- sól, pieprz
- 2 łyżki ketchupu
- płaska łyżeczka cukru
- 1 kostka czosnkowa (lub 2 ząbki świeżego)
Sposób przygotowania:
1. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, smażymy na patelni, aż zrobi się konsystencja sosu (ok.15 min.). Dodajemy przyprawy, zioła, cukier, ketchup. Na końcu dodajemy odsączonego tuńczyka. Dusimy razem ok. 7 min.
2. Gotujemy makaron w osolonej wodzie, z łyżką oliwy, po ugotowaniu odcedzamy, mieszamy z przygotowanym sosem. Można posypać świeżym oregano.
- 400g makaronu świderki
- 4 średnie pomidory
- 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ok.170g)
- oregano, bazylia
- sól, pieprz
- 2 łyżki ketchupu
- płaska łyżeczka cukru
- 1 kostka czosnkowa (lub 2 ząbki świeżego)
Sposób przygotowania:
1. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, smażymy na patelni, aż zrobi się konsystencja sosu (ok.15 min.). Dodajemy przyprawy, zioła, cukier, ketchup. Na końcu dodajemy odsączonego tuńczyka. Dusimy razem ok. 7 min.
2. Gotujemy makaron w osolonej wodzie, z łyżką oliwy, po ugotowaniu odcedzamy, mieszamy z przygotowanym sosem. Można posypać świeżym oregano.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
4 komentarze:
Mmm.. pyszne ! Dziękuję za pomysł na obiad ^^
podoba mi się taki pomysł na tuńczyka.
zrobiłam dziś na obiad - po prostu pychotka!!! przepis na pewno do powtórzenia :) myślę, że też się nim pochwalę na swoim blogu!
pozdrawiam :)
Zrobiłam dzisiaj, cudeńko :) Pierwszy raz jadłam tuńczyka i pod tą postacią na pewno na stałe zagości w moim menu
Prześlij komentarz