niedziela, 24 lutego 2013

Roladki z camembertem

Składniki:
*na ciasto
- 600ml mleka
- 2 jajka
- 350g mąki pszennej
- sól
- olej do smażenia
*na farsz
- 250g twarogu
- 1 czerwona papryka
- 2 łyżki parmezanu
- 1 jajko
- 160g sera pleśniowego camembert
- sól i pieprz
*na panierkę
- 150g mąki pszennej
- 300ml mleka
- 150g płatków kukurydzianych

Sposób przygotowania:
1.Ciasto przygotowujemy mieszając najpierw mleko z jajkami i solą. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy, by uzyskać gładkie ciasto. Z ciasta smażymy cienkie naleśniki.
2. Twaróg mieszamy z drobno pokrojonym camembertem, posiekaną papryką, parmezanem, jajkiem. Całość przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Naleśniki smarujemy masą serową, zawijamy na kształt krokietów (boki do środka).
4. Na końcu robimy panierkę. Mąkę mieszamy z mlekiem i jajkiem, moczymy zwinięte naleśniki, następnie obtaczamy w rozgniecionych płatkach kukurydzianych, smażymy na złoty kolor.

5 komentarze:

Mała kuchareczka pisze...

Ale pysznie wyglądają :)

Luka Li pisze...

Wyglądają cudnie, muszą być mega pyszne:)

Dorota pisze...

och! musiały być pyszne!

Anonimowy pisze...

planuje to zrobic :) myślę tylko nad dodatkiem . co polecicie ? :))

Pokochaj gotowanie pisze...

Może sałata z pomidorami, ogórkiem i oliwkami?

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

Top Blogi