czwartek, 28 lutego 2013

Muffinki z borówkami

Składniki:
- 1 jajko
- 50g masła
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego (ok.190g)
- 100g cukru
- 190g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150g świeżych borówek

Sposób przygotowania:
1. Masło rozpuszczamy i lekko studzimy. Jogurt mieszamy z jajkiem, następnie dodajemy masło.
Do mokrych składników wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem, wszystko mieszamy, by nie było grudek (ciasto jest dosyć gęste).
2. Gotowe ciasto wykładamy do papilotek (na wysokość 3/4 foremki), do każdej wrzucamy po kilka borówek. Pieczemy ok. 20-25 min. w 180 stopniach.


5 komentarze:

Inspirowane Smakiem pisze...

A właśnie dziś patrzyłam w sklepie na borówki! Pycha!

flips pisze...

Aż od razu się wiosennie zrobiło :).
Smakowicie wyglądają.

fiolka pisze...

Idealne do kawy!

Kaś pisze...

uwielbiam z borówkami! soczyste borówki zanurzone w miękkim cieście - mniam!

Łucja pisze...

pyszności :) mam jeszcze w zamrożone borówki i chyba upiekę sobie takie babeczki :)

NOWOŚĆ

NOWOŚĆ
Na zamówienie

Videoprzepis

FlyB - Kulinaria
Lista Blogów Kulinarnych
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Durszlak.pl
zBLOGowani.pl
przepisy kulinarne