sobota, 25 czerwca 2011
Drobiowe roladki z nadzieniem
Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 10 dag żółtego sera
- 10 plasterków szynki
- 1 kostka czosnkowa Knorr
- kilka gałązek natki pietruszki
- pieprz
- mąka, tarta bułka
- 2 małe jajka
- przyprawa typu ziarenka smaku
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy i rozbijamy na kotlety. Każdy posypujemy z jednej strony pieprzem i kosteczką czosnkową. Pozostawiamy na ok. 15 min.
2. Następnie na każdy kotlet kładziemy plasterek szynki, żółtego sera oraz posypujemy posiekaną pietruszką. Kotlety zawijamy w roladki, dociskamy je w dłoni, aby się złączyły.
3. Roladki najpierw obtaczamy w mące, póżniej zanurzamy w jajku zmieszanego z ziarenkami smaku, na końcu obtaczamy w tartej bułce. Roladki ściskami w dłoni, aby dobrze się złączyły i żeby ser nie wyciekał.
4. Smażymy na oleju, na małym ogniu aż będą mieć złoty kolor.
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 10 dag żółtego sera
- 10 plasterków szynki
- 1 kostka czosnkowa Knorr
- kilka gałązek natki pietruszki
- pieprz
- mąka, tarta bułka
- 2 małe jajka
- przyprawa typu ziarenka smaku
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroimy i rozbijamy na kotlety. Każdy posypujemy z jednej strony pieprzem i kosteczką czosnkową. Pozostawiamy na ok. 15 min.
2. Następnie na każdy kotlet kładziemy plasterek szynki, żółtego sera oraz posypujemy posiekaną pietruszką. Kotlety zawijamy w roladki, dociskamy je w dłoni, aby się złączyły.
3. Roladki najpierw obtaczamy w mące, póżniej zanurzamy w jajku zmieszanego z ziarenkami smaku, na końcu obtaczamy w tartej bułce. Roladki ściskami w dłoni, aby dobrze się złączyły i żeby ser nie wyciekał.
4. Smażymy na oleju, na małym ogniu aż będą mieć złoty kolor.
Etykiety:
Dania z drobiu
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
niby takie proste a jakże smakowite. idealny obiadek;)
mniam! Lubię takie zawijańce
Prześlij komentarz