piątek, 10 stycznia 2014
Placki z kaszy gryczanej
Składniki:
- 1 jajko
- 100g kaszy gryczanej
- 3 łyżki mąki pszennej
- sól i pieprz
- olej do smażenia
*dodatkowo
- 1 mały gęsty jogurt naturalny
- 3 ogórki kiszone lub korniszony
- 150g wędzonego łososia
Sposób przygotowania
1. Kaszę gotujemy na sypko, gotową odcedzamy i studzimy. Gdy wystygnie dodajemy do niej jajko, mąkę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
2. Z masy gryczanej w dłoni formujemy małe placuszki i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gotowe przekładamy na talerze, podajemy z jogurtem, ogórkami i łososiem.
- 1 jajko
- 100g kaszy gryczanej
- 3 łyżki mąki pszennej
- sól i pieprz
- olej do smażenia
*dodatkowo
- 1 mały gęsty jogurt naturalny
- 3 ogórki kiszone lub korniszony
- 150g wędzonego łososia
Sposób przygotowania
1. Kaszę gotujemy na sypko, gotową odcedzamy i studzimy. Gdy wystygnie dodajemy do niej jajko, mąkę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
2. Z masy gryczanej w dłoni formujemy małe placuszki i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Gotowe przekładamy na talerze, podajemy z jogurtem, ogórkami i łososiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
3 komentarze:
Brzmi to wszystko bardzo smakowicie, miło byłoby dostać teraz taki obiad :)
Zaraz zabieram się za zrobienie tych placków
Dodałam szpinak do kaszy.
Prześlij komentarz