piątek, 1 kwietnia 2016
Sałatka z ryżem, tuńczykiem i kapustą
Składniki:
- 100g ryżu
- 1 mała kapusta pekińska
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 3 ogórki konserwowe
- 3/4 puszki kukurydzy
- ok. 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy studzimy.
2. Do miski wrzucamy odsączoną kukurydzę i tuńczyka, ryż, pokrojone w kostkę jajka, ogórki oraz poszatkowaną kapustę pekińską.
3. Wszystkie składniki dokładnie łączymy z majonezem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- 100g ryżu
- 1 mała kapusta pekińska
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 3 ogórki konserwowe
- 3/4 puszki kukurydzy
- ok. 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy studzimy.
2. Do miski wrzucamy odsączoną kukurydzę i tuńczyka, ryż, pokrojone w kostkę jajka, ogórki oraz poszatkowaną kapustę pekińską.
3. Wszystkie składniki dokładnie łączymy z majonezem, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Etykiety:
Sałatki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
W takiej wersji tuńczyka jeszcze nie jadłam :)
takiej sałatki jeszcze nie jadłam :) wygląda smakowicie:)
Prześlij komentarz