piątek, 16 października 2015
Muffiny gruszkowo-imbirowe
Składniki:
- 120g drobnego cukru
- 250g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 70g brązowego cukru
- 1 łyżeczka imbiru
- 125ml oleju
- 140ml kwaśnej śmietany
- 2 jajka
- 1 łyżka miodu
- 3 gruszki
Sposób przygotowania:
1. Jajka miksujemy z kwaśną śmietaną, olejem oraz z miodem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrami, imbirem, miksujemy na gładko.
2. Gruszki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy.
3. Do formy na muffiny wyłożonej papilotkami wlewamy ciasto, można dodatkowo posypać odrobiną brązowego cukru.
4. Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, na ok. 20-25 min., aż się ładnie zezłocą, a ciasto nie będzie surowe.
Inspiracja:mojewypieki
- 120g drobnego cukru
- 250g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 70g brązowego cukru
- 1 łyżeczka imbiru
- 125ml oleju
- 140ml kwaśnej śmietany
- 2 jajka
- 1 łyżka miodu
- 3 gruszki
Sposób przygotowania:
1. Jajka miksujemy z kwaśną śmietaną, olejem oraz z miodem, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cukrami, imbirem, miksujemy na gładko.
2. Gruszki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy.
3. Do formy na muffiny wyłożonej papilotkami wlewamy ciasto, można dodatkowo posypać odrobiną brązowego cukru.
4. Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, na ok. 20-25 min., aż się ładnie zezłocą, a ciasto nie będzie surowe.
Inspiracja:mojewypieki
Etykiety:
Muffiny
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
1 komentarze:
muffinki wielbię. Małe, szybkie do zrobienia i każdemu smakują!
Prześlij komentarz