środa, 14 października 2015
Hummus
Składniki:
- 6 łyżek suchego sezamu
- 1 ząbek czosnku
- 250g odsączonej z puszki ciecierzycy lub wcześniej ugotowanej i wystudzonej
- 3 łyżki oliwy
- 4 łyżki wywaru z gotowanej ciecierzycy lub jogurtu naturalnego
- sok z połówki cytryny
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. W blenderze miksujemy na pastę sezam z oliwą, następnie dodajemy ciecierzyce, sok z cytryny, czosnek, wyraz i dokładnie miksujemy, by powstała konsystencja pasty (w razie potrzeby można dodać więcej wywaru lub jogurtu).
2. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy hummus podajemy ze świeżym pieczywem, można przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Inspiracja:gotujzwojciechem
- 6 łyżek suchego sezamu
- 1 ząbek czosnku
- 250g odsączonej z puszki ciecierzycy lub wcześniej ugotowanej i wystudzonej
- 3 łyżki oliwy
- 4 łyżki wywaru z gotowanej ciecierzycy lub jogurtu naturalnego
- sok z połówki cytryny
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. W blenderze miksujemy na pastę sezam z oliwą, następnie dodajemy ciecierzyce, sok z cytryny, czosnek, wyraz i dokładnie miksujemy, by powstała konsystencja pasty (w razie potrzeby można dodać więcej wywaru lub jogurtu).
2. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowy hummus podajemy ze świeżym pieczywem, można przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Inspiracja:gotujzwojciechem
Etykiety:
Pasty
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
2 komentarze:
to jedna z moich ulubionych past!
Kocham hummus!
Zapraszam do siebie! www.make-life-green.blogspot.com
Prześlij komentarz