czwartek, 13 sierpnia 2015
Sałatka z rukolą, czereśniami i serem
Składniki:
- 2 garści rukoli
- 1 garść czereśni
- ok. 80g sera typu bałkańskiego
- 1-2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- płatki migdałowe
Sposób przygotowania:
1. Czereśnie myjemy i pozbywamy się pestek.
2. Do miski wkładamy rukolę, czereśnie, pokruszony ser, wlewamy oliwę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
3. Sałatkę wykładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałowymi. Podajemy z pieczywem.
- 2 garści rukoli
- 1 garść czereśni
- ok. 80g sera typu bałkańskiego
- 1-2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
- płatki migdałowe
Sposób przygotowania:
1. Czereśnie myjemy i pozbywamy się pestek.
2. Do miski wkładamy rukolę, czereśnie, pokruszony ser, wlewamy oliwę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
3. Sałatkę wykładamy na talerz i posypujemy płatkami migdałowymi. Podajemy z pieczywem.
Etykiety:
Sałatki
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
5 komentarze:
Wygląda smacznie :-)
pyszności :)
świetne połączenia smaków :)
Wygląda bajecznie :)
Sałatki z czereśniami jeszcze nie miałam frajdy jeść :)
Prześlij komentarz