sobota, 15 sierpnia 2015
Makaron ala caprese
Składniki:
- 2 duże słodkie pomidory
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- 4 łyżki oliwy
- świeża bazylia
- sól i pieprz
- kulka mozzarelli
- 2 porcje makaronu tagliatelle
Sposób przygotowania:
1. Pomidory na chwilę wkładamy do wrzątku, następnie wyciągamy i obieramy ze skórki. Później kroimy w kostkę, pozbywając się nasion i soku z komór. Pokrojony miąższ pomidorów mieszamy z oliwą, octem, 1 łyżką posiekanej bazylii, przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy mieszamy z pomidorami i wykładamy na talerze. Na wierzch kładziemy plasterki mozzarelli, można posypać posiekaną bazylią i świeżo zmielonym pieprzem.
Inspiracja: kwestiasmaku
- 2 duże słodkie pomidory
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- 4 łyżki oliwy
- świeża bazylia
- sól i pieprz
- kulka mozzarelli
- 2 porcje makaronu tagliatelle
Sposób przygotowania:
1. Pomidory na chwilę wkładamy do wrzątku, następnie wyciągamy i obieramy ze skórki. Później kroimy w kostkę, pozbywając się nasion i soku z komór. Pokrojony miąższ pomidorów mieszamy z oliwą, octem, 1 łyżką posiekanej bazylii, przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, gotowy mieszamy z pomidorami i wykładamy na talerze. Na wierzch kładziemy plasterki mozzarelli, można posypać posiekaną bazylią i świeżo zmielonym pieprzem.
Inspiracja: kwestiasmaku
Etykiety:
Makarony
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Videoprzepis
Popularne posty
Zaglądam na...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Site Map10 lat temu
-
-
-
Nowy adres bloga11 lat temu
-
-
-
-
Blog Archive
0 komentarze:
Prześlij komentarz